Forside Blog Stiftelse af holdingselskab

Stiftelse af holdingselskab

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab har ét formål og det er at eje et andet selskab. Du har nok hørt det før under omtale som et moderselskab. Herunder finder du datterselskaberne. Det er altså de selskaber under, som moderselskabet/holdingselskabet ejer. 

Har eller overvejer du at oprette et holdingselskab, behøver det ikke altid at være APS, men kan også sagtens oprettes som IVS eller A/S. Den eneste begrænsning der er, er, at en personligt ejet virksomhed ikke kan oprettes som et holdingselskab, da det er personligt og hæftelsen er derfor anderledes. Den hæfter nemlig personligt, hvilket vil sige, at kommer virksomheden i finansielle problemer, hæfter ejeren for det selv. 

Stiftelse af holdingselskab

Går du og overvejer stiftelse af et holdingselskab, så overvej at gør det samtidig med, at du opretter dit driftsselskab. På den måde kan du nemlig bruge de penge, som du bruger til at stifte dit holdingselskab med, til også at stifte driftsselskabet. 

Det vil altså sige, at hvis du bruger 50.000 på at stifte et holdingselskab, så har du samme beløb til at stifte et driftsselskab. Det skal dog siges, at du kun kan bruge pengene til at stifte ét driftsselskab. 

Holdingselskab

Skattefri fordele ved holdingselskab

Ved at stifte et holdingselskab opnår du visse skattefrie fordele. En af fordelene er, at du kan overdrage dit overskud fra dit driftsselskab til dit holdingselskab. Det betyder, at ligemeget hvad der skulle ske, så vil profitten fra fra dit holdingselskab ikke blive påvirket.

Udover det, er der også den fordel, at når driftsselskabet engang skal sælges, så vil salgsværdien kunne overføres til holdingselskabet – uden at blive beskattet.

Der er altså flere fordele at hente  med et holdingselskab. Men vigtigst af alt, skal det selvfølgelig give mening for dig at stifte et holdingselskab. Så sørg for at undersøge det og sætte dig ind i det. 

Mest populære

Intet køretøj uden dækskifte!

Når det kommer til køretøjer, er det klart, at det indebærer noget vedligeholdelse. Det gælder både interne ting i selve bilen, men ligeså vel...

Hvordan bruges et fotometer?

Når vi skal bestemme de forskellige kemiske forbindelser, så foregår det sjældent - faktisk aldrig på øjemål. Men tænk hvis man bare kunne se...

Stiftelse af holdingselskab

Hvad er et holdingselskab? Et holdingselskab har ét formål og det er at eje et andet selskab. Du har nok hørt det før under omtale...

Selvbruner – vejen til en sommerglød året rundt

Selvbruner er et must-have i et land som Danmark. Det er ikke mange måneder om året, hvor solen titter frem og giver os en...