Forside Blog Stiftelse af holdingselskab

Stiftelse af holdingselskab

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab har ét formål og det er at eje et andet selskab. Du har nok hørt det før under omtale som et moderselskab. Herunder finder du datterselskaberne. Det er altså de selskaber under, som moderselskabet/holdingselskabet ejer. 

Har eller overvejer du at oprette et holdingselskab, behøver det ikke altid at være APS, men kan også sagtens oprettes som IVS eller A/S. Den eneste begrænsning der er, er, at en personligt ejet virksomhed ikke kan oprettes som et holdingselskab, da det er personligt og hæftelsen er derfor anderledes. Den hæfter nemlig personligt, hvilket vil sige, at kommer virksomheden i finansielle problemer, hæfter ejeren for det selv. 

Stiftelse af holdingselskab

Går du og overvejer stiftelse af et holdingselskab, så overvej at gør det samtidig med, at du opretter dit driftsselskab. På den måde kan du nemlig bruge de penge, som du bruger til at stifte dit holdingselskab med, til også at stifte driftsselskabet. 

Det vil altså sige, at hvis du bruger 50.000 på at stifte et holdingselskab, så har du samme beløb til at stifte et driftsselskab. Det skal dog siges, at du kun kan bruge pengene til at stifte ét driftsselskab. 

Holdingselskab

Skattefri fordele ved holdingselskab

Ved at stifte et holdingselskab opnår du visse skattefrie fordele. En af fordelene er, at du kan overdrage dit overskud fra dit driftsselskab til dit holdingselskab. Det betyder, at ligemeget hvad der skulle ske, så vil profitten fra fra dit holdingselskab ikke blive påvirket.

Udover det, er der også den fordel, at når driftsselskabet engang skal sælges, så vil salgsværdien kunne overføres til holdingselskabet – uden at blive beskattet.

Der er altså flere fordele at hente  med et holdingselskab. Men vigtigst af alt, skal det selvfølgelig give mening for dig at stifte et holdingselskab. Så sørg for at undersøge det og sætte dig ind i det. 

Mest populære

Hvor finder man gratis parterapiøvelser?

Parterapiøvelser kan hjælpe rigtigt mange par med at forbedre forholdet. Parterapi kræver dog regelmæssige sessioner med en terapeut. Og hvad gør man så i...

Hvilken emhætte bør du vælge?

Der findes et hav af forskellige typer emhætter, og så er det forståeligt, at det kan blive en jungle at finde rundt i. For...

Trykimprægneret træ – sådan undgår du svamp!

Er der noget, som kan slå alting over kurs og ødelægge glæden ved sit hjem, så er det ting som svamp og insektangreb. Specielt...

Sådan kan du bidrage til et bedre Danmark

Der er ingen hemmelighed, at der kommer mere og mere fokus på bæredygtighed og at være grøn. Men bæredygtig og grøn menes der, at...