Forside Blog Stiftelse af holdingselskab

Stiftelse af holdingselskab

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab har ét formål og det er at eje et andet selskab. Du har nok hørt det før under omtale som et moderselskab. Herunder finder du datterselskaberne. Det er altså de selskaber under, som moderselskabet/holdingselskabet ejer. 

Har eller overvejer du at oprette et holdingselskab, behøver det ikke altid at være APS, men kan også sagtens oprettes som IVS eller A/S. Den eneste begrænsning der er, er, at en personligt ejet virksomhed ikke kan oprettes som et holdingselskab, da det er personligt og hæftelsen er derfor anderledes. Den hæfter nemlig personligt, hvilket vil sige, at kommer virksomheden i finansielle problemer, hæfter ejeren for det selv. 

Stiftelse af holdingselskab

Går du og overvejer stiftelse af et holdingselskab, så overvej at gør det samtidig med, at du opretter dit driftsselskab. På den måde kan du nemlig bruge de penge, som du bruger til at stifte dit holdingselskab med, til også at stifte driftsselskabet. 

Det vil altså sige, at hvis du bruger 50.000 på at stifte et holdingselskab, så har du samme beløb til at stifte et driftsselskab. Det skal dog siges, at du kun kan bruge pengene til at stifte ét driftsselskab. 

Holdingselskab

Skattefri fordele ved holdingselskab

Ved at stifte et holdingselskab opnår du visse skattefrie fordele. En af fordelene er, at du kan overdrage dit overskud fra dit driftsselskab til dit holdingselskab. Det betyder, at ligemeget hvad der skulle ske, så vil profitten fra fra dit holdingselskab ikke blive påvirket.

Udover det, er der også den fordel, at når driftsselskabet engang skal sælges, så vil salgsværdien kunne overføres til holdingselskabet – uden at blive beskattet.

Der er altså flere fordele at hente  med et holdingselskab. Men vigtigst af alt, skal det selvfølgelig give mening for dig at stifte et holdingselskab. Så sørg for at undersøge det og sætte dig ind i det. 

Mest populære

Minilæsser: Den Kraftfulde Hjælper i Byggeri og Anlæg

En minilæsser er en alsidig og kompakt maskine, der har fundet sin plads i en bred vifte af industrier, fra byggeri og anlæg til...

Hvor Grønne Drømme Bliver til Virkelighed

I verden af havearbejde og dyrkning er drivhuse ikke bare strukturer; de er fortryllende verdener, hvor grønne drømme bliver til virkelighed. Disse glasskærmede helligdomme...

Optimer Din Tidsstyring med en Effektiv Tidsregistrerings app

I en verden, der konstant bevæger sig i høj hastighed, bliver tidsstyring en nøglefaktor for succes. Uanset om du er studerende, iværksætter, professionel eller...

Listelofter: Det Skjulte Våben i Marketingstrategien

Marketing er en vital komponent for enhver virksomheds succes. I en tid, hvor forbrugernes opmærksomhed er en kostbar ressource, er det afgørende at finde...