Læs om hvad en lakering af bil egentlig indebærer - Alt til manden
388
post-template-default,single,single-post,postid-388,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Læs om hvad en lakering af bil egentlig indebærer

Af og til hænder det, at der på den ene eller den anden måde kommer nogle ridser i lakken af ens dyrebare skat af en bil. Dette er ikke kun en forfærdelig skam, men ligeledes en uskik at køre rundt med. Lakken på bilen er ikke blot til pynt, men er ligeledes installeret for at have en beskyttende effekt på bilen. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved potentielle skader hurtigst muligt, for at man ikke kommer ud for yderligere skader, man vælger at ignorere. Herefter vil bilen nogle år efter ikke være mange penge værd – det er altså vigtigt at holde øje med revner og ridser. Læs videre i dette indlæg og bliv klogere på, hvad lakering egentlig er for en størrelse!

Været ude for et uheld?

I visse tilfælde vil man opleve, at en polering vil kunne klare arbejdet. Har du eksempelvis været ude for at dit barn eller en vandal fra byen har svunget husnøglerne langs lakken, vil det i de fleste tilfælde kunne repareres gennem en polering hos en autopartner. I andre tilfælde står det dog så slemt til, at man er nødsaget at tage hårdere midler i brug. Her er selvfølgelig tale om ny lakering af bil. En omlakering af bil pris er altid nogle trælse penge at komme af med, men gennem det rigtige tilbud vil du kunne slippe afsted med en pris der omfatter nogle tusinde kroner. Det er trods alt en fin pris for at blive i stand til at køre i en præsentabel og sikker bil.

Lakeringspris omhandler

Prisen afhænger naturligvis blandt andet af, hvor stort og voldsomt et område der er at gøre med. Derudover har det også stor betydning, hvad for en bil du kører i ift. årgang og model. Visse bilmodeller kan ikke håndtere samme former for lakering, og skal derfor behandles meget delikat. Når det er sagt, bør du naturligvis ikke bevæge dig ud i at forsøge at reparere skaden selv. I stort set alle tilfælde, bliver skaden sådan set udelukkende forværret, og på denne måde vil du gennem en omlakering af bil blot ende ud med større omkostninger for din skade.

Hvordan fungerer lakering egentlig?

Du sidder måske tilbage og undrer dig over, hvordan det egentlig er, man lakerer en bil. For at forklare det ganske kort, er det en forholdsvist kompliceret proces, der kræver mange remedier og god tid. Først og fremmest skal bilen være fuldstændigt støvfri og vaskes som klargøring. Dernæst skal bilen slibes i cirkelformede bevægelser – faktisk gerne helt ned til metallet, og bagefter slibe overfladen med våd- og tør sandpapir inden bilen tørres af med en våd klud. Herefter dækkes de steder til, som ikke skal males, og så er det tid til lakeringen. Denne foregår gennem flere lag, hvorefter lakken grundigt skal poleres og finpudses. Når alt dette så er sagt, er det en mere kompliceret metode end sådan lige, hvilket betyder at det altså er væsentligt bedre ordnet gennem professionelle. Husk det, inden du går ud og forsøger dig ad som autolakerer.