Forside Teknologi Hvordan bruges et fotometer?

Hvordan bruges et fotometer?

Når vi skal bestemme de forskellige kemiske forbindelser, så foregår det sjældent – faktisk aldrig på øjemål. Men tænk hvis man bare kunne se med øjet, hvilken slags kemisk forbindelse det var og hvad koncentrationen er. Men det faktisk ikke langt fra, at man kan. Man skal dog bruge lidt værktøj – nemlig et fotometer.

Hvad er et fotometer?

Et fotometer er et værktøj, som bruges til analysemetoden spektrofotometri. Det er som sagt en metode, som bruges til at bestemme kemiske forbindelser og deres koncentration. Her er det så selve fotometeret, der er måleenheden og som kan opfange diverse målinger.
Måden selve et fotometer bliver brugt på, er ved at man via lys, ser hvor meget lys der går igennem det pågældende kemiske stof. Alt efter hvor meget lys der bliver sendt igennem, kan det så være med til at analysere.

Sådan foregår det

Måden det foregår er via det helt korrekte udstyr – udover et fotometer også. Fotometeret bruges blot til at sende lys igennem det pågældende stof. Udover det, skal der bruges en kuvette, hvor det stof der skal undersøges, skal i. Kuvetten vil være i midten med et fotometer på den anden side og i bunden fotocellen, som så registrerer, hvor meget lys der går igennem stoffet.

Præcision er nøgleordet

Når man har med sådanne målinger at gøre, som kan være ret så relevante for det enkelte projekt, så kræver det præcision. Her menes der præcision i forhold til kvaliteten af produktet. Det er vigtigt, at man har har et fotometer, som er tilpasset lige netop det, som du har brug for. Der findes nemlig forskellige slags med hver deres produktspecifikationer, som er gode til hver deres formål.

Dette skal du være opmærksom på

Når du benytter dig af af spektrofotometri, skal du være opmærksom på, inden du begynder, at opløsningsmiddel du bruger, også vil komme med i din måling. Men der er selvfølgelig en måde at være foruden dette – og her kommer løsning; Inden du går i gang, putter du opløsningsmiddel i en kuvette og måler tallene af herfra. Når du så går i gang med den rigtige måling, hvor både stoffet samt opløsningsmiddel er i, vil du kunne regne dem ud hver især og derved få det rette resultat. Det er altafgørende at gøre, inden man påbegynder målingerne. Ellers ender du med en analyse, der intet er værd og ikke kan aflæses korrekt.

 

Mest populære

MC vejhjælp – Din hjælpende hånd på to hjul!

Når du er på farten på din motorcykel og står over for problemer som flade dæk eller mekaniske problemer, kan det virke som om,...

Altanafskærmning skaber privatliv og beskyttelse på altaner

Altanafskærmning er en essentiel løsning til at skabe privatliv, beskyttelse mod vejret og forbedre komforten på altaner. Disse afskærmninger kommer i forskellige former og...

Minilæsser: Den Kraftfulde Hjælper i Byggeri og Anlæg

En minilæsser er en alsidig og kompakt maskine, der har fundet sin plads i en bred vifte af industrier, fra byggeri og anlæg til...

Hvor Grønne Drømme Bliver til Virkelighed

I verden af havearbejde og dyrkning er drivhuse ikke bare strukturer; de er fortryllende verdener, hvor grønne drømme bliver til virkelighed. Disse glasskærmede helligdomme...