Forside Business Hvor finder man gratis parterapiøvelser?

Hvor finder man gratis parterapiøvelser?

Parterapiøvelser kan hjælpe rigtigt mange par med at forbedre forholdet. Parterapi kræver dog regelmæssige sessioner med en terapeut. Og hvad gør man så i mellemtiden? En idé er simpelthen at finde gratis parterapiøvelser, som kan klares derhjemme. Det erstatter ikke den traditionelle parterapi, men det er et fint supplement som bør overvejes.

Sådan finder du gode øvelser

Det er muligt at finde parterapiøvelser på nettet. Nogle parterapeuter har for eksempel lavet online kurser, mens andre bare deler ud af gode råd på deres blogs.

Det bedste kursus lige nu er ‘Verdens bedste parforhold’ af Holger Spanggaard. Det er endda gratis, så du behøver blot at skrive dig op via email.

Flere informationer, samt adgang til det populære kursus, ligger her: http://bevidsthed.org/ydelser/parterapi/parterapi-oevelser/

Udover ovenstående finder du også mange generelle råd i artiklerne og i brevkassen på ovenstående hjemmeside.

En simpel websøgning på “parterapiøvelser” kan med sikkerhed give dig og din partner endnu flere eksempler på gode øvelser, som I kan prøve derhjemme.

Få terapeuten til at give jer opgaver

Som sagt bør online parterapiøvelser ikke stå alene. Eller rettere sagt, de kan godt stå alene, men de bedste resultater kommer, når du og din partner rent faktisk også får almindelig parterapi ved siden af.

Og hvis I er begyndt til parterapi, så husk at bede terapeuten om at give jer nogle opgaver, som I kan lave derhjemme. Mange par går til parterapi en gang om ugen eller hver anden uge, så der går trods alt en del tid imellem. Her er det rart at holde tingene kørende.

Mange parterapeuter, i hvert fald de bedste af slagsen, vil som udgangspunkt give jer lidt hjemmeopgaver for. Det vil typisk være kommunikationsøvelser og vil især sætte fokus på jeres tilgang til at kommunikere sammen.

Husk at praktisere øvelserne

Når du og din partner har fundet nogle gode øvelser, er det vigtigt, at I også omdanner teorien til praksis.

Det er ikke nok at læse øvelserne op en enkelt gang og glemme dem igen. De skal bruges – mange af dem igen og igen!

Der er en grund til, at mange parterapeuter giver jer hjemmeopgaver, og der er en grund til, at de bedste terapeuter deler ud af deres tips på nettet. Det er simpelthen for at folk får mulighed for at implementere dem.

Hvis I har tid til det, så prøv en parterapiøvelse hver dag og hold processen kørende. Mange af de mest almindelige kommunikationsøvelser er små og kræver egentlig bare lidt opmærksomhed fra begge parter. Og det er kun ved at prøve dem, at I kan finde frem til, om de virker.

Hvor effektive er hjemmeøvelser?

Det helt store spørgsmål er nemlig, hvor effektive parterapiøvelserne er derhjemme. Det er lidt anderledes end at sidde og tale med terapeuten face-to-face: Her har man jo en ordstyrer, som aktivt vejleder.

Med hjemmeøvelser skal man som par tage mere ansvar og initiativ selv. Vi ser ofte, at parterapiøvelser derhjemme er ret effektive blandt de par, der giver en god indsats og som husker at inddrage dem dagligt. Til gengæld er effekten ikke ret stor blandt de par, der har svært ved at implementere øvelserne.

Det afhænger selvfølgelig også af forholdets tilstand. Nogle parforhold er bare ikke bestemt til at fungere, og i så fald har hjemmeøvelserne måske kun en begrænset effekt. Men for mange af de forhold, som stadig kan reddes, samt for de forhold hvor begge parter bare ønsker at komme tættere på hinanden og nyde forholdet mere – her kan der altså være en rigtig fin og positiv effekt.

Forskellige typer af parøvelser

Nogle øvelser handler mest om at bygge forholdet op og øge kærligheden til hinanden. Denne slags øvelser er ikke bygget op omkring det at løse problemer, men blot om at opnå mere nærvær og tage sig mere tid til hinanden. Parterapiøvelser som disse er ideelle for de par, der holder rigtigt meget af hinanden, og som egentlig bare ønsker at investere yderligere i forholdet for at nyde det endnu mere.

En anden gruppe af øvelser er dem, som handler om at undgå og bearbejde problemer. Her kan man som par finde aktive måder at kommunikere på, når der er vanskeligheder, og man kan lære hvordan mange situationer bør håndteres. Disse øvelser er for par, som har lidt indbyrdes problemer, og hvor der er ting, som skal arbejdes på. Man kan altså også finde gode øvelser til dette formål.

Overordnet handler det selvfølgelig om at tage initiativ, men det er også vigtigt at øvelserne er velgennemtænkte. Derfor bør du og din partner vælge øvelser fra de bedste terapeuter. Det kunne for eksempel være kurset ‘Verdens bedste parforhold’. Ellers kan I altid overveje at få særligt tilrettelagte øvelser fra egen parterapeut.

Mest populære

Minilæsser: Den Kraftfulde Hjælper i Byggeri og Anlæg

En minilæsser er en alsidig og kompakt maskine, der har fundet sin plads i en bred vifte af industrier, fra byggeri og anlæg til...

Hvor Grønne Drømme Bliver til Virkelighed

I verden af havearbejde og dyrkning er drivhuse ikke bare strukturer; de er fortryllende verdener, hvor grønne drømme bliver til virkelighed. Disse glasskærmede helligdomme...

Optimer Din Tidsstyring med en Effektiv Tidsregistrerings app

I en verden, der konstant bevæger sig i høj hastighed, bliver tidsstyring en nøglefaktor for succes. Uanset om du er studerende, iværksætter, professionel eller...

Listelofter: Det Skjulte Våben i Marketingstrategien

Marketing er en vital komponent for enhver virksomheds succes. I en tid, hvor forbrugernes opmærksomhed er en kostbar ressource, er det afgørende at finde...