Forside Uncategorized Hvilken emhætte bør du vælge?

Hvilken emhætte bør du vælge?

Der findes et hav af forskellige typer emhætter, og så er det forståeligt, at det kan blive en jungle at finde rundt i. For hvilken skal du vælge? Og hvad passer bedst til dig? Og hvad er forskellen egentlig på dem? Det vil vi prøve at komme ind på i næste afsnit, så du næste gang, du skal ud og finde en, kan kende forskel. 

Typer af emhætter

Væghængt emhætte

En væghængt emhætte kan for mange minde om den klassiske emhætte, som hænger fra loftet. Men denne type emhætte hænger, som navnet selv siger, fra væggen. Det er altså en af de typer emhætter, som er ret synlige i dit køkken. Det i sig selv gør ikke noget, men det betyder, at du måske skal tænke en ekstra gang over designet, da det vil kunne ses tydeligt i dit køkken. 

Frithængende emhætte 

Denne minder om ovenstående, og som kort nævnt før, så er den primære forskel, at den hænger fra loftet i stedet for væggen. Her får du altså også en emhætte, som er tydelig og som der vil blive lagt mærke til, når folk kommer ud i dit køkken. Her skal det igen noteres, at du bør være opmærksom på det design, som du ender med at vælge, da det vi have en stor betydning for designet i dit køkken. 

Indsats-emhætte

Denne type emhætte ser vi oftest bygget ind i f.eks. et overskab eller andet, som er over dit komfur. Derfor finder du også denne type emhætte under navnet; indbygningsemhætte. På den måde fylder de ikke meget i køkkenet både fysisk og visuelt – og det kan for nogle være at foretrække. Specielt hvis der samtidig også ønskes ekstra skabsplads. 

Integreret emhætte

Denne type emhætte er den helt smarte. Den er nemlig integreret i dit komfur – omkring kogezonerne. Den sparer både på pladsen, er effektiv og så stilren. Der er altså mange fordele ved at vælge netop denne type emhætte. 

 

Når du skal på udkig efter en emhætte – hvad end det er en væghængt emhætte eller en af de ovenstående, så skal du først og fremmest vælge den type, som giver mest mening i dit hjem. Er du typen, der helst vil have dem gemt lidt væk? Så er det selvfølgelig en integreret eller indsats, du skal have fat i. Synes du derimod, at du gerne vil have en synlig emhætte, så kan en frithængende eller væghængt emhætte være din løsning. 

 

Mest populære

Hvor finder man gratis parterapiøvelser?

Parterapiøvelser kan hjælpe rigtigt mange par med at forbedre forholdet. Parterapi kræver dog regelmæssige sessioner med en terapeut. Og hvad gør man så i...

Hvilken emhætte bør du vælge?

Der findes et hav af forskellige typer emhætter, og så er det forståeligt, at det kan blive en jungle at finde rundt i. For...

Trykimprægneret træ – sådan undgår du svamp!

Er der noget, som kan slå alting over kurs og ødelægge glæden ved sit hjem, så er det ting som svamp og insektangreb. Specielt...

Sådan kan du bidrage til et bedre Danmark

Der er ingen hemmelighed, at der kommer mere og mere fokus på bæredygtighed og at være grøn. Men bæredygtig og grøn menes der, at...