Forside Business Hvad skal du kigge efter - når du skal have nyt tag?

Hvad skal du kigge efter – når du skal have nyt tag?

Oftest skal man først skifte tag, når taget er ved at være utæt og man ønsker at skifte selve tagbelægningen. Det kan være en god idé at tjekke fugt og fygesne om vinteren. Det er en rigtig god idé, at vedligeholde taget. Det gøres ved at du fjerner snavs og mos årligt.

Hvor lang tid holder et nyt tag?

Et nyt tag har en levetid fra mindste 25-35 år. Det afhænger dog meget af typen, som kan ses nedenunder. Hvis man husker at vedligeholde det, kan det i de fleste tilfælde holde længere. Det blev oplyst da vi fik vores tagrenovering fredericia, hvor vores hus ligger.

  • Cementtagsten 35 år
  • Eternitplader 30 år
  • Skifer 30 år
  • Stål­plader 40 år
  • Teglsten 35 år
  • Tagpap 25 år
  • Zink 40 år
  • Stråtag 25 år

De mest brugte salgs tagtyper er tagpap, eternitplader, stålplader, centtagsten, teglsten og skifer. Det sikreste valg ville være at udskifte det gamle tag med et nyt i tilsvarende belægning. Det nye tag skal gerne passe til resten af huset. Da lokalplaner kan sætte en begrænsning, så det slet ikke kan være muligt at vælge selv.

Hvad er så selve prisen for et nyt tag. Det kan give en stor prisforskel fra et tagpaptag i den billigeste ende i forhold til et helt nyt skifertag, som er i den dyre ende. Her kan kvadratmeterpriserne varierer fra cirka 500 kroner for eternittage til cirka 1700 kroner for skifertage. Det er dog ikke nok, da du også skal betale montering af det hele oveni.

Du har selv muligheden for at gå i krig med at udskifte taget, du skal dog følge producentens vejledning nøje og derefter skal du kunne arbejde sikkert i den relative store højre. Professionelle firmaer giver oftest 5 år garanti på det udførte arbejde.

Hvis du har et hus med fladt tag, er det ikke muligt at lægge for eksempel teglsten på. Da det kræver en taghældning, som er minimum 25 grader. Her kan du dog med fordel bruge tagpap eller zink. Flade tage er faktisk aldrig helt flade, da de har en lille hældning for at kunne få vandet til at løbe væk.

Mest populære

MC vejhjælp – Din hjælpende hånd på to hjul!

Når du er på farten på din motorcykel og står over for problemer som flade dæk eller mekaniske problemer, kan det virke som om,...

Altanafskærmning skaber privatliv og beskyttelse på altaner

Altanafskærmning er en essentiel løsning til at skabe privatliv, beskyttelse mod vejret og forbedre komforten på altaner. Disse afskærmninger kommer i forskellige former og...

Minilæsser: Den Kraftfulde Hjælper i Byggeri og Anlæg

En minilæsser er en alsidig og kompakt maskine, der har fundet sin plads i en bred vifte af industrier, fra byggeri og anlæg til...

Hvor Grønne Drømme Bliver til Virkelighed

I verden af havearbejde og dyrkning er drivhuse ikke bare strukturer; de er fortryllende verdener, hvor grønne drømme bliver til virkelighed. Disse glasskærmede helligdomme...