Forside Business Hvad skal du kigge efter - når du skal have nyt tag?

Hvad skal du kigge efter – når du skal have nyt tag?

Oftest skal man først skifte tag, når taget er ved at være utæt og man ønsker at skifte selve tagbelægningen. Det kan være en god idé at tjekke fugt og fygesne om vinteren. Det er en rigtig god idé, at vedligeholde taget. Det gøres ved at du fjerner snavs og mos årligt.

Hvor lang tid holder et nyt tag?

Et nyt tag har en levetid fra mindste 25-35 år. Det afhænger dog meget af typen, som kan ses nedenunder. Hvis man husker at vedligeholde det, kan det i de fleste tilfælde holde længere. Det blev oplyst da vi fik vores tagrenovering fredericia, hvor vores hus ligger.

  • Cementtagsten 35 år
  • Eternitplader 30 år
  • Skifer 30 år
  • Stål­plader 40 år
  • Teglsten 35 år
  • Tagpap 25 år
  • Zink 40 år
  • Stråtag 25 år

De mest brugte salgs tagtyper er tagpap, eternitplader, stålplader, centtagsten, teglsten og skifer. Det sikreste valg ville være at udskifte det gamle tag med et nyt i tilsvarende belægning. Det nye tag skal gerne passe til resten af huset. Da lokalplaner kan sætte en begrænsning, så det slet ikke kan være muligt at vælge selv.

Hvad er så selve prisen for et nyt tag. Det kan give en stor prisforskel fra et tagpaptag i den billigeste ende i forhold til et helt nyt skifertag, som er i den dyre ende. Her kan kvadratmeterpriserne varierer fra cirka 500 kroner for eternittage til cirka 1700 kroner for skifertage. Det er dog ikke nok, da du også skal betale montering af det hele oveni.

Du har selv muligheden for at gå i krig med at udskifte taget, du skal dog følge producentens vejledning nøje og derefter skal du kunne arbejde sikkert i den relative store højre. Professionelle firmaer giver oftest 5 år garanti på det udførte arbejde.

Hvis du har et hus med fladt tag, er det ikke muligt at lægge for eksempel teglsten på. Da det kræver en taghældning, som er minimum 25 grader. Her kan du dog med fordel bruge tagpap eller zink. Flade tage er faktisk aldrig helt flade, da de har en lille hældning for at kunne få vandet til at løbe væk.

Mest populære

Top 5 dyreste vine 2020

Vi har gennemgået de dyreste vine, som er blevet solgt. Flasker i denne artikel er nogle vildt sjældne vin og deres priser er helt...

Hvad skal du kigge efter – når du skal have nyt tag?

Oftest skal man først skifte tag, når taget er ved at være utæt og man ønsker at skifte selve tagbelægningen. Det kan være en...

Et varmekabel kan redde byggepladserne

Vinter er for mange en rigtig træls periode. Det er koldt, dagene er kortere og man er bare generelt i lidt dårligere...

Få professionel hjælp til bjergning og bugsering, hvis uheldet er ude

Bilen og andre motorkøretøjer har efterhånden været en stor del af vores hverdag i en del tid. I dag ser man også...