Historien om ripped jeans og hvordan streetwear har udviklet sig
480
post-template-default,single,single-post,postid-480,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Historien om ripped jeans

Ripped jeans

Historien om ripped jeans

Det er snart lækkert sommervejr, og så er der intet bedre end et par ripped jeans, hvis man godt kan lide streetwear. Men ripped jeans har ikke altid været streetwear, det startede i stedet med at være fattigmands ege. Det var dengang noget fattige havde, fordi de havde slidt hul på bukserne. Det var altså noget, som man i en lang periode så ned på, men sådan er det heldigvis ikke længere. I dag er ripped jeans i stedet noget, som man snare ser op på, fordi det er så fedt. Selvom ripped jeans betegnes som streetwear, så kan det også kombineres med andet, som ikke er streetwear, hvis man har modet til det. Dog skal der tilføjes, at det også handler om, hvor ripped et par jeans, at man har. Der findes nemlig tre forskellige former for at rippe. Det er bl.a. følgende måde, som man kan vælge at rippe ens jeans på:

  • Scrape
  • Shred
  • Hole

 

Oversat til engelsk, så vil de tre ovenstående metoder være skrabet jeans (scrape) , hullet jeans (hole) og så en mellemting (shred). Hvis man blot har scrape på sine busker, så er det lige før, at man også kan bruge dem sammen med en skjorte, men det se selfølgelig op til en selv, og hvor modig man er.

Ripped jeans historie

Som nævnt startede ripped jeans ikke at være noget, som var specielt fedt. I stedet var det kun de fattige, som havde slidte cowboybukser. Det ændrede sig dog med tiden, og nogle af de første som udfordrede moden med ripped jeans, var faktisk Beatles. Udover Beatles så kom der andre subkulturer, hvor man bar ripped jeans som et billede på, at man var utilfredse med den verden, som de levede i. Det var bl.a subkulturer som hard rock, heavy metal og punk, som gerne have noget de ville fortælle. Det gjorde de bl.a. gennem deres tøjstil, som var præget af den sorte farve, men også slidt tøj. Dette forarvede især den ældre generation, som men man skulle være anstændigt klædt. Senere kom gengren grunge, som var en videre udvikling af de to førnævnte genre. Her var det ikke kun musikken, som ændrede sig, men også den tøjstil som indebar ripped jeans.

Efter årtusindskiftet begyndte tøjstilen at ændre sig endnu en gang, og pludselig var hullerne ikke noget, som man selv lavede. Det var heller ikke noget, som var tegn på slid, men i stedet noget, som allerede var på buskerne, når man købte dem. Ripped jeans blev altså til de ripped jeans, som vi har i dag. Dog har der være forskellige styles indover i løbet af de seneste år, hvor biker jeans også fik et ripped look. Streetwear har altså ændret sig meget med tiden, men har altid været noget, som du har kunnet finde i bybilledet. Så nu ved du altså, hvordan ripped jeans er blevet til, hvad de er i dag.