Find det perfekte UV jagt udstyr til din næste jagt - Alt til manden
Går du med drømmen om at tage på undervandsjagt. Her på siden har vi samlet en masse gode råd b.la. i forholdtil hvilket udstyr du skal købe. ✓Læs mere her
241
post-template-default,single,single-post,postid-241,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Find det perfekte UV jagt udstyr til din næste jagt

Find det perfekte UV jagt udstyr til din næste jagt

Det er blevet meget populært at gå på undervandsjagt i dag. For de eventyrlystne, der ønsker at undersøge havets dyb og de dyr, planter og meget mere det har at byde på, er dette en sport lige efter deres hoved. Noget af det UV jagt udstyr, som bliver benyttet til dette er blandt andet harpunen, som nærmest er kernen af undervandsjagt. De fleste udøvere nedlægger deres bytte med enten en harpun eller et håndspyd. Dette afhænger naturligvis af nogle forskellige ting:

  • Hvilket dyr er der tale om?
  • Hvor stort er byttet?
  • Hvilken hastighed bevæger dyret sig med?

 

Det særlige ved UV jagt

Det, der er særligt ved undervandsjagt er, at man i modsætning til andre former for dykning og udforskning på havet, ikke bruger nogen form for iltmaske eller respirator. Ved UV jagt er det udelukkende vejrtrækningen der holder en under vandet, så det kræver altså at man kan holde vejret lidt under vand, hvis man vil affyre det perfekte skud med harpunen eller spyddet efter byttet. Fordelen ved dette er til gengæld, at man får mulighed for at bevæge sig lydløst i vandet, eftersom man ikke længere bærer på store og tunge iltflasker.

 

Allemandseje for UV jægeren

Der er ikke utroligt mange ting, man har brug for, for at være i stand til at gå på undervandsjagt. Dog findes der noget forholdsvist essentielt UV jagt udstyr, som er mere eller mindre allemandseje når man skal på denne form for jagt. Nogle af de ting kan du læse om her, som blandt andet drejer sig om:

  • Undervandsdragten og svømmefødder
  • Harpunen, kniven og spyddet
  • Masken, lygten og handskerne
  • Fangstnettet og snorkelsættet

 

Få den perfekte aerodynamik

Som tidligere nævnt er en af de store fordele ved undervandsjagt, at man får mulighed for at være nærmest lydløs gennem vandet. Dette kræver dog at man jager på den rigtige måde. Her er det vigtigt at have sin aerodynamik på plads. Det vil sige, at man skal kunne bevæge sig i vandet så flydende og lydløst som muligt. Dette gøres blandt andet gennem våddragten og masken. Med våddragten får du en dragt, som sidder helt tæt mod kroppen, og ligeledes med masken, så hår, ansigt og krop ikke skaber noget form for unødvendige lyde ved kollision med bølger gennem vandet. Der skal ikke meget til før der skabes lyd under vand, eftersom dyrene hører ekstremt godt.

 

Hav det rigtige udstyr til eksekveringen

Det er selvfølgelig vigtigt at have styr på beklædningen for at opnå den bedst mulige dynamik gennem vandet, men desuden er det vigtigt med det rigtige udstyr, når eksekveringen skal finde sted – altså i form af at nedlægge byttet. Her er kniven, spyddet og harpunen selvfølgelig vigtig, for at kunne dræbe byttet. Derudover er en lygte fantastisk om natten, for at man rent faktisk bliver i stand til at kunne se fiskene. Sidst men ikke mindst, er det også altid super klogt, hvis man medbringer et fangstnet, til når endelig byttet er nedlagt. Uden dette ville det blive svært at kunne tage fisken med op til overfladen. Husk alle disse ting, næste gang du bevæger dig ud på UV jagt!